Πτυχές της μητρότητας υπό το πρίσμα των νέων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών, που συνήθως δεν αποτελούν θέμα δημόσιου διαλόγου, επιχειρεί να προσεγγίσει και να αναδείξει η Κοινωνική Υπηρεσία της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή ειδικών και επιστημόνων, σε ημερίδα που διοργανώνει τη Δευτέρα, 18 Μαρτίου. Στο επίκεντρο της ημερίδας με θέμα «Μητρότητα – Στερεότυπα και Προκλήσεις» θα βρεθούν ανησυχίες, προβληματισμοί, προκαταλήψεις που πηγάζουν από την έλλειψη γνώσης και κατανόησης.

«Η μητρότητα είναι ένα θέμα, που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο αγγίζει τις γυναίκες σήμερα, στη σύγχρονη εποχή, κατά την οποία γίνεται αποδεκτό και το δικαίωμα στη μη μητρότητα. Είναι ένα θέμα που αφορά μεγάλο μέρος του πληθυσμού των γυναικών και θέλουμε να ανοίξουμε έναν διάλογο για κάποια στοιχεία που συνήθως δεν συζητιούνται εύκολα, ωστόσο οι εξελίξεις στις κοινωνικές συνθήκες καθιστούν επιτακτική ανάγκη τη συζήτησή τους» αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι διοργανώτριες-εθελόντριες της Κοινωνικής Υπηρεσίας της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης.

Η μητρότητα σε μη ετερόφυλα ζευγάρια, η μητρότητα στην περίπτωση ενός παιδιού με αναπηρία ή ενός παιδιού ΛΟΑΤΚΙ, η άνεργη μητέρα, η υιοθεσία και η αναδοχή, η υποβοηθούμενη εγκυμοσύνη, η φυσική απώλεια του παιδιού, η μητρότητα σε όλο της το φάσμα, θα περιγραφεί μέσα από τις εισηγήσεις ειδικών αλλά και προσωπικές μαρτυρίες, εξηγούν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα: xen-thessalonikis.gr/

Κ.Γ.

Πηγή, Φ/Α: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε ένα σχόλιο

Pin It