Σκέφτεστε να ξεκινήσετε ποδήλατο; Εδώ είναι 10 λόγοι που πρέπει να ξεκινήσετε ποδήλατο άμεσα!

  1. Η ποδηλασία βελτιώνει την ψυχική ευεξία

Η ποδηλασία συνδυάζει τη σωματική άσκηση με την ύπαιθρο και την εξερεύνηση νέων τόπων. Μπορείτε να οδηγήσετε ολομόναχοι δίνοντας σας χρόνο να επεξεργαστείτε τις ανησυχίες σας και τα καθημερινά προβλήματα ή μπορείτε να οδηγήσετε με μια ομάδα που διευρύνει τον κοινωνικό σας κύκλο και θα έχετε και παρέα. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους η άσκηση μπορεί να ενισχύσει τη διάθεση σας, βλέποντας νέα τοπία γνωρίζοντας καινούργιους ανθρώπους, πετυχαίνοντας κάποιους στόχους.

  1. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με το ποδήλατο

Ο Dr. David Nieman και οι συνεργάτες του στο Appalachian State University μελέτησαν 1000 ενήλικες έως την ηλικία των 85 ετών. Διαπίστωσαν ότι η άσκηση είχε τεράστια οφέλη για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος μειώνοντας έτσι τις περιπτώσεις του κοινού κρυολογήματος.

Ο καθηγητής Tim Noakes, της επιστήμης της άσκησης και του αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, μας λέει επίσης ότι η ήπια άσκηση μπορεί να βελτιώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα αυξάνοντας την παραγωγή βασικών πρωτεϊνών και ξυπνήνοντας τεμπέληκα λευκά αιμοσφαίρια.

Γιατί να επιλέξετε το ποδήλατο; Η ποδηλασία στην εργασία μπορεί να μειώσει τον χρόνο μετακίνησης και να σας απαλλάξει από τα όρια των λεωφορείων και των τρένων που είναι γεμάτα από μικρόβια.

  1. Η ποδηλασία σε βοηθάει να χάσεις κιλά

Η απλή εξίσωση, όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, είναι «οι θερμίδες που χάνουμε πρέπει να ξεπερνούν τις θερμίδες που καταναλώνουμε». Επομένως, πρέπει να κάψετε περισσότερες θερμίδες από ό,τι καταναλώνετε για να χάσετε βάρος. Η ποδηλασία καίει θερμίδες: μεταξύ 400 και 1000 την ώρα, ανάλογα με την ένταση και το βάρος του αναβάτη. Υποθέτοντας ότι απολαμβάνετε το ποδήλατο, θα καίτε θερμίδες. Και αν τρώτε σωστά θα πρέπει να χάσετε το ανάλογο βάρος.

  4. Η ποδηλασία χτίζει μυς

Η ποδηλασία δεν καίει μόνο λίπος. Χτίζει μυς. Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν θα καταλήξετε με κοιλιακούς όπως ένας δρομέας, εκτός και εάν επενδύσετε παράλληλα ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο γυμναστήριο.

Αλλά θα αναπτύξετε ένα ωραίο γυμνασμένο σώμα μέσω του ποδηλάτου.

  1. Μπορείτε να απολαύσετε δεύτερο πρωινό μετά το ποδήλατο

Εάν αποφασίσετε να κάνετε ποδήλατο πηγαίνοντας στη δουλειά, έχετε μια εξαιρετική δικαιολογία για να προσθέσετε μερικά σνακ χωρίς ενοχές στη μέρα σας.

Δεδομένου ότι μισή ώρα βόλτα στη δουλειά πρέπει να καίει μεταξύ 200 και 500 θερμίδων, έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε ένα άνετο δεύτερο πρωινό στο γραφείο σας.

 6. Οι ποδηλάτες έχουν πιο δυνατά και υγιεινά πνευμόνια 

Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι που οδηγούν ένα ποδήλατο εκτίθενται στην πραγματικότητα σε λιγότερους επικίνδυνους καπνούς από αυτούς που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο. Μια μελέτη από την εκστρατεία Healthy Air Campaign, Kings College London και Camden Council, είδε ανιχνευτές ατμοσφαιρικής ρύπανσης τοποθετημένους σε οδηγό, χρήστη λεωφορείου, πεζό και ποδηλάτη χρησιμοποιώντας μια πολυσύχναστη διαδρομή μέσω του κεντρικού Λονδίνου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο οδηγός αντιμετώπισε πέντε φορές υψηλότερα επίπεδα ρύπανσης από τον ποδηλάτη, καθώς και τρεισήμισι περισσότερα από τον πεζοπόρο και δυόμισι φορές περισσότερο από τον χρήστη του λεωφορείου. Εν τέλη κέρδισε ο ποδηλάτης.

  1. Η ποδηλασία μειώνει τις καρδιακές παθήσεις και τον κίνδυνο καρκίνου

Η ποδηλασία αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό και αντλεί το αίμα γύρω από το σώμα σας και καίει θερμίδες, περιορίζοντας την πιθανότητα να είστε υπέρβαροι. Ως αποτέλεσμα, είναι ανάμεσα σε μια επιλογή μορφών άσκησης που συνιστά το NHS ως υγιείς τρόποι για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ασθενειών όπως καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.

Νέα στοιχεία παρουσιάστηκαν με τη μορφή μελέτης που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, νωρίτερα φέτος. Οι ερευνητές μελέτησαν πάνω από 260.000 άτομα κατά τη διάρκεια πέντε ετών – και διαπίστωσαν ότι το ποδήλατο στην εργασία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αναβάθμισης καρδιακών παθήσεων ή καρκίνου στο μισό. 

  1. Η ποδηλασία εξοικονομεί χρόνο

Τα σύντομα ταξίδια συμβάλλουν μαζικά στα παγκόσμια επίπεδα ρύπανσης.

Ανεβείτε στο ποδήλατο και εξοικονομείστε βενζίνη ή μετρητά στις δημόσιες συγκοινωνίες, καθώς και χρόνο.

α) Μπείτε στο αυτοκίνητο, περιμένετε στην κίνηση , περιμένετε στην ουρά για να μπείτε στο χώρο στάθμευσης, σταθμεύστε, πληρώστε στον παρκαδόρο, φτάσατε στη δουλειά

β) Περπατήστε στη στάση λεωφορείου, περιμένετε το λεωφορείο, παραπονεθείτε ότι το λεωφορείο αργεί, πάρτε το λεωφορείο (πληρώστε), παρακολουθείτε γύρω σας καθώς αυτό σας ταξιδεύει γύρω από τα σπίτια, φτάσατε περίπου μισό μίλι από τον προορισμό σας και περπατάτε.

γ) Πηγαίνετε στο ποδήλατο, περνάτε μέσα από την κίνηση (μέσα στον ποδηλατόδρομο, κλειδώστε το ποδήλατο σας, φτάσατε.

  1. Οι ποδηλάτες κοιμούνται καλύτερα

Πιθανώς δεν είναι επιστήμη πυραύλων ότι το να κουράζεις τον εαυτό σου με το ποδήλατο θα βελτιώσει τον ύπνο σου αλλά τώρα έχει αποδειχθεί. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας μελέτησαν άνδρες και γυναίκες ηλικίας 20 έως 85 ετών για μια περίοδο 35 ετών, και διαπίστωσαν ότι η πτώση της φυσικής κατάστασης 2% για τους άνδρες και το 4% για τις γυναίκες είχε ως αποτέλεσμα προβλήματα ύπνου.

Αναζητώντας αιτίες πίσω από το θέμα, οι επιστήμονες πρότειναν ότι θα μπορούσε να είναι μείωση του άγχους που προκαλείται από την άσκηση, που αυξάνει την ικανότητα ύπνου. Η άσκηση προστατεύει επίσης από την αύξηση βάρους με την ηλικία, η οποία είναι μια άλλη αιτία δυσλειτουργίας του ύπνου. 

  1. Αναπτύξτε τον κοινωνικό σας κύκλο μέσω της ποδηλασίας

Η ποδηλασία είναι ένα απίστευτα κοινωνικό άθλημα. Σε βοηθάει να ενταχθείς σε γκρουπ ανθρώπων. Η ποδηλασία περιστρέφεται γύρω από την κουλτούρα του ποδηλατικού κλαμπ η οποία με τη σειρά της περιστρέφεται γύρω από το “Σάββατο” ή την “Κυριακή”  του καθενός, καθώς μόνο τότε έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα με φίλους. Η ποδηλασία επιτρέπει εύκολη την συνομιλία μεταξύ των φίλων και που διακόπτεται μόνο από στάση για καφέ η κάποιο σνακ.

Από το ridestyle.gr

emeral01
Συντάκτης

Δεν μπορείτε να κάνετε πλέον σχόλιο.

Pin It