Ένα μικρό σχολείο στην Αυστραλία έγινε ο τελευταίος καμβάς του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη γκράφιτι Fin DAC, μετά από αντιδράσεις που τον οδήγησαν να εγκαταλείψει ένα πρότζεκτ που σχεδίαζε για άλλη πόλη στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο αφιέρωσε τον χρόνο του για να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή τοιχογραφία στο ύψους έξι μέτρων κτίριο του νηπιαγωγείου της πόλης Άλεντεϊλ στη Βικτόρια.

Η επίσκεψή του στο σχολείο, στο οποίο φοιτούν 200 μαθητές, οργανώθηκε λίγες μόλις ημέρες μετά την απόφασή του να μην ζωγραφίσει σε έναν τοίχο στην πόλη Μίλισεντ της Νότιας Αυστραλίας.

Ο Fin DAC δήλωσε ότι η απόφασή του βασίστηκε σε αρνητικά σχόλια, τα οποία έγιναν κυρίως μέσω των μέσω κοινωνικής δικτύωσης από μέλη της τοπικής κοινότητας.

«Ορισμένα σχόλια ήταν πικρόχολα» είπε.

Η δασκάλα εικαστικών Έιπριλ Χαγκ κάλεσε μέσω του Instagram, τον Fin DAC να επισκεφθεί το σχολείο της μετά από την ακύρωση του πρότζεκτ στο Μίλισεντ.

Είμαι μεγάλη θαυμάστρια του έργου του. Όταν είδα στο Facebook ότι ενδέχεται να φτάσει στην περιοχή του έγραψα ένα μήνυμα μου απάντησε αμέσως, είπε.

Πηγή, Φ/Α: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε ένα σχόλιο

Pin It